Lijfrente vergelijken

Vergelijk lijfrentes en regel uw lijfrente online

Vergelijk banksparen

Vragen of hulp nodig?

T: 085-760 7600
E: info@lijfrente.com

Vergelijk banksparen

Banksparen is sinds 2008 mogelijk en is sinds die introductie in de meeste gevallen voordeliger dan de lijfrenteverzekering.

Vergelijk verzekeringen

Vele miljarden euro's staat gestalt bij lijfrenteverzekeraars. Ondanks dat banksparen vaak meer oplevert, is het soms verstandig het geld door een verzekeraar te laten uitkeren

Waarom vergelijken?

Vergelijken van lijfrente aanbieders is erg belangrijk. Divers onderzoek wijst uit dat vergelijken tot duizenden euro's extra kan opleveren.

Lijfrentesparen

De fiscaal juridische term voor banksparen met een lijfrente is 'lijfrentesparen'. Lijfrentesparen kan bij diverse banken. Vergelijken loont de moeite want de banken die banksparen aanbieden verschillen enorm in rente, maar ook in voorwaarden en afsluitkosten.

Banksparen bijna altijd voordeliger dan verzekeren

Uit jaarlijks onderzoek van o.a. de consumentenbond (geldgids), FiscAlert en MoneyWise.nl blijkt dat banksparen vaak tot duizenden euro's meer oplevert dan verzekeren.

Lijfrenteverzekering

Jarenlang hebben verzekeraars het alleenrecht gehad op de lijfrente. Pas sinds 2008 kwamen daar de banken met banksparen bij. Daarom staat het meeste lijfrentekapitaal nog gestalt bij de verzekeraars.Jaarlijks komen er miljarden euro's aan lijfrente vrij bij verzekeraars.

Is een lijfrenteverzekering nog interessant?

Uit onderzoek blijkt dat banksparen veelal meer oplevert dan de lijfrenteverzekering. Toch is het in een aantal gevallen interessant om een lijfrenteverzekering te sluiten.
Zo is het alleen bij verzekeraars mogelijk om, mits het fiscale regime het toestaat, een overbruggingslijfrengte aan te kopen.

Lijfrente komt vrij

Komt u lijfrente vrij? Dan krijgt u van uw huidige verzekeraar vaak een aanbod om ook bij hen de lijfrente te laten uitkeren. Veel consumenten durven zelf niet te kiezen voor een andere bank of verzekeraar, maar vertrouwen op de oude tussenpensoon doen ze ook niet meer. Daarom kiezen ze vaak voor het aanbod van de huidige lijfrente aanbieder. Doodzonde, want wie lijfrente vergelijkt ziet dat andere aanbieders tot wel vele duizenden euro's meer uitkeren.

Banksparen geeft hogere lijfrente

Jarenlang hadden verzekeraars het alleenrecht op lijfrente, maar sinds 2008 mogen banken ook lijfrenteproducten aanbieden. De meeste lijfrente staat nog gestald bij verzekeraars, terwijl banken in bijna alle gevallen meer rendement geven. Door te shoppen met de lijfrente ziet u al gauw dat u beter kunt oversluiten naar banksparen.